Competitieverslag 18 mei: T.V. De Lissevoort 1 uit (team R.T.C. NIP 1)

Vandaag de eerste echte test voor het kampioenschap tegen T.V. De Lissevoort die op een 3de plek stonden.

Laura won haar single en Emmy verloor, dus Marc en ik begonnen met en 1-1 tussenstand onze partijen. Ik speelde tegen teamgenoot (van zaterdagcompetitie) Bowen Straatman en begon redelijk goed aan de wedstrijd en won dan ook de eerste set, 6/4. Daarna kreeg ik in de tweede set heel erg last van mijn buik wat ervoor zorgde dat ik amper kon lopen. Ik verloor deze set helaas nipt met 7/6. In de derde set paste ik mijn spel aan en speelde ik heel aanvallend en hield ik de rally kort. Dat ging me goed af en ook mijn service hield me op de been. Ik kon Bowen vroeg in de set breaken en hield deze voorsprong ook vast. 6/4 6/7 6/4. Ook Marc won zijn single.

We begonnen dus, na een lange pauze, met een 3-1 voorsprong aan de dubbels. Deze wisten Marc en ik vrij gemakkelijk te winnen met 6/2 6/2 en ook de dames wonnen de dubbel. Hiermee was de winst al binnen. Tussenstand 5-1.

Deze kon ik samen met Laura verder uitbreiden tot 6-1 nadat we de mix met 6/2 6/1 wonnen van Iris Mathijssen en Bowen. De andere mix ging verloren in de supertiebreak, derde set. Erg tevreden met de 6-2 overwinning en weer een stap dichter bij het kampioenschap.