Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
6 weken Future toernooien begin van het seizoen; Israƫl, Italiƫ en Frankrijk wk 6 t/m 12
 
Ik heb een drukke periode achter de rug met veel internationale trips. Op 3 februari ben ik voor 3 weken futures naar Tel Aviv, Israël geweest.

Hier aangekomen kwamen we er al snel achter dat het een heel erg sterk bezet toernooi was met een kwallischema dat ook als hoofdtoernooi door kon. In de eerste week wist ik de eerste ronde met erg degelijk spel te winnen van een Brit, maar helaas verloor ik in de tweede ronde van 3e geplaatste speler, Lucas Catarina (Monaco) die op plek 770 van de wereld staat.



In de 2e week trof ik in de eerste ronde opnieuw een geplaatste speler, namelijk de als 4e geplaatste Fabien Reboul, 750 ATP. In het begin van de eerste set kon ik met goed spel nog bijblijven, maar dit hoge niveau kon ik niet vasthouden en ik verloor deze wedstrijd dan ook. Door de sterke bezetting kwamen we ook deze week niet in de dubbel, wat ervoor zorgde dat ik opnieuw veel kon trainen en me kon focussen op de laatste week.

In de laatste week wist ik de eerste ronde te winnen van een Israëlier, maar verloor ik helaas de 2e ronde met 6/4 6/4 van de Israëlier Motvey Radionov.
Helaas niet veel officiele wedstrijden kunnen spelen, maar wel veel kunnen trainen en wedstrijden kunnen kijken. Eigen niveau erg gestegen tijdens en na deze trip en dus ging ik op 23 februari met een goed gevoel terug naar huis.

In Valkenswaard tijdens de trainingen kon ik dit niveau goed doortrekken wat ervoor zorgde dat ik snel weer op pad wilde voor nieuwe kansen. Op 3 maart vertrok ik dan ook samen met Gijs Brouwer voor 2 futures naar Milaan, Italië. Helaas zat hier de loting wederom niet mee. In de eerste ronde lootte ik de als eerste geplaatste Denis Bejtulahi (Joegoslavië), 840 ATP. Ik had in de eerste set een paar kansen op zijn service die ik net niet wist te pakken, hierdoor kwam het tot tiebreak aan. Deze ging helaas verloren, maar toch wist ik de tweede set naar mijn hand te zetten. In de 3e set kregen we nieuwe ballen, wat in mijn nadeel was en door 1 slordige game ging de wedstrijd verloren. 6/7 6/2 3/6. Ook mocht ik samen met Gijs aantreden in het hoofdtoernooi van het dubbeltoernooi. In de eerste ronde speelden we tegen het 2e geplaatste franse koppel Hoang-Jacq. De eerste set verloren we nipt met 7/6 en hierdoor kregen de tegenstanders vleugels en ging de 2e set snel verloren.

Nadat we de rest van de week hard getraind hadden en naar het volgende park afgereisd waren kwam ik erachter dat ik in de eerste ronde moest aantreden tegen de als 2e geplaatste Federico Maccari, 857 ATP. Opnieuw wist ik er een spannende wedstrijd van te maken tegen een hoog geplaatste speler, maar helaas werd het wederom duidelijk dat een paar slordige en ongelukkige punten op eigen service de wedstrijd kan bepalen. Deze wedstrijd ging met 1 break in beide sets verloren met 6/3 6/4.

Helaas een ongelukkige trip op het gebied van loting, maar wel blij met het feit dat ik deze jongens flinke tegenstand kan bieden in tegenstelling tot een half jaar geleden. Blij met de gemaakte stappen van de afgelopen tijd en hiermee ga ik verder om me voor te bereiden op het aankomende gravel- en competitieseizoen.



N.B. De laatste week van de 6 weken futures, waarvoor ik had ingeschreven, afgereisd naar Villers Les Nancy, in de hoop in de kwalli te komen. Ik stond nog 36 uit en was nog 1 uit na aanmelding en kon dus helaas niet deelnemen aan de singles. Samen met GIjs kwamen we wel nog in het sterk bezette dubbel hoofdtoernooi waar we in de eerste ronde met 6-3,6-2 verloren van het 4e geplaatste Franse koppel Lescure/Sidorenko (respectievelijk 689 en 193 op de actuele dubbelranking).
Mats.

Terug
Gravel