Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Nat. Ranglijsttoern.**** Brunssum Open Brunssum wk 32
 
In het ****toernooi in Brunssum had ik, na afgelopen jaar, de nodige punten te verdedigen. Vorig jaar wist ik me hier namelijk te kwalificeren en ook nog een ronde in het hoofdtoernooi te winnen. Dankzij mijn ranking werd ik nu rechtstreeks toegelaten tot het hoofdtoernooi.

In de eerste ronde moest ik opnieuw, net als afgelopen week in Nijmegen, aantreden tegen Jeroen Zouteriks. Deze keer kon ik een stuk drukvoller spelen en gaf ik hem weinig tijd, waardoor het iets makkelijker verliep. Ik pakte heel snel de eerste set en toen ik een break voorkwam in de tweede set gaf hij op, 6/1 3/2 opgave. In de tweede ronde speelde ik tegen de als 7e geplaatste Stijn de Gier (nummer 34 van Nederland). Ik speelde met vlagen een erg goede wedstrijd waarbij ik de druk hoog kon houden en sterk serveerde. Ik wist dan ook te verassen en deze wedstrijd te winnen met 6/3 6/4.
Helaas wist ik dit niveau niet te behalen in de ronde daarna, waarin ik teveel fouten maakte. Ik speelde tegen Sjors van der Velden en deze wedstrijd verloor ik. In de eerste set had ik nog een setpoint die hij met een knal op de lijn wist weg te werken. Voldoende kansen gehad in deze wedstrijd, maar helaas viel het allemaal net zijn kant op, 5/7 4/6.

Ook dubbelde ik hier opnieuw met Phillipe Drouen, maar deze keer zat de loting niet echt mee. We verloren de eerste ronde van de uiteindelijke winnaars Kevin Boelhouwer en Stefan de Jong met 7/6 6/3.
Mats.
 




Terug
Gravel