Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Winst in 20éme Open de Tennis de Sin Le Noble Frankrijk wk 6
 
Sin le Noble prijsuitreiking (burgemeester en clubpresident) Sin le Noble prijsuitreiking (lijnrechters & Clubpresident)
In het weekend van 8 en 9 februari speelde ik een geldtoernooi in Sin le Noble (FRA). Samen met Sjors van der Velden ben ik op vrijdag 7 februari al richting Frankrijk gegaan. Na een rit van 2,5 uur kwamen we in Sin le Noble aan waar we toen nog ruim 2uur hebben getraind om aan de banen, licht, ballen etc. te wennen.

De dag erna speelde ik om 13:00 uur mijn eerste wedstrijd, die ik matig begon, maar daarna goed afsloot met winst, 7-5 6-2. Later die dag, om 18:00 uur speelde ik tegen de eerste geplaatste Edouard Houzet. Ik speelde een bizarre eerste set waarin ik 10 aces sloeg én goed stond te retourneren. In de tweede set kwamen er langere rally’s en ging het gelijker op. Ik werd gebroken op 3-3, maar wist gelukkig weer gelijk terug te breken. Deze set liep uit op een tiebreak, waarin ik erg goed speelde en won met 7-1. Setstanden; 6-3 7-6.
Op zondag speelde ik om 9:00 uur de halve finale, deze won ik vrij gemakkelijk met 6-3, 6-2 en hiermee bereikte ik de finale. In de finale moest ik aantreden tegen reis-, training- en landgenoot Sjors van der Velden (2,0). Een Nederlandse finale dus.

Onder toezicht van een scheidsrechter, 8 lijnrechters en 150 man publiek speelde ik een hele goede wedstrijd, waarin ik vaak terug wist te komen. In de eerste set kwam ik snel een break voor, maar 2 games later moest ik deze break helaas weer inleveren. Daarna kwamen we op service in een tiebreak terecht. Hierin kwam ik een dubbele break achter en kwam ik achter met 6-3. Toch wist ik het nog om te buigen en won de tiebreak met 8-6. In de 2de set verloor ik meteen mijn service game en kwam ik met 4-1 achter. Hierna pakte ik mijn goede spel van de eerste set weer op en wist de wedstrijd met 7-6 6-4 te winnen.

Heel blij met 2 toernooiwinsten achter elkaar én een goed toernooi geweest voor de Nederlanders!
Mats.
Sin le Noble - Wedstrijdverslag website

Terug
Gravel