Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
$15,000 Estonia F1 Futures - Parnu wk 30 / 1e ATP-punt
 
Na mijn uitschakeling in het toernooi in Litouwen bleef ik nog een paar dagen om hard te trainen, waarna ik met de bus door ging naar Parnü in Estland. Hier kwam ik na een bursreis van 7,5uur aan en na 2dagen trainen begon daar mijn beste toernooi tot nu toe.

Ik had gelijk al een goed gevoel over de stad, het tennispark en alles eromheen. In de kwalificatie wist ik de eerste 2 rondes te winnen met foutloos spel en won dan ook 2 keer met 6/0 6/0. In de laatste ronde van de kwalificatie speelde ik tegen de eerste geplaatste Andrea Guerrieri (ATP1095) uit Italië. De eerste set speelde ik vanaf het begin erg goed en was ik de baas in de rally, deze won ik dan ook met 6/3. In de tweede set ging hij iets aanvallender spelen, waardoor ik een break achter kwam, maar wist ik een 1/3 achterstand toch om te draaien naar een 6/4 overwinning door me aan te passen op zijn spel.

Door deze overwinning had ik dus weer het hoofdtoernooi bereikt, deze keer moest ik het opnemen tegen de 7e geplaatste Francois-Arthur Vibert (ATP882). Ondanks dat ik wederom tegen een geplaatste speler moest spelen had ik er een goed gevoel over en ging ik met vertrouwen de wedstrijd in. De eerste set was qua spel erg close, maar viel steeds zijn kant op. Toen ik eenmaal een break achter kwam te staan ging hij vrijer speler en werd het steeds lastiger voor mij. Hierdoor kwam ik 2/6 0/2 en 0/40 in mijn eigen servicegame achter en toen besloot ik om mijn spel aan te gaan passen en iets anders te gaan proberen. Vanaf dat moment ben ik veel aanvallender gaan spelen en steeds meer het net op gaan zoeken in de rally en ben ik ook meer service-volley gaan spelen. Toen draaide de hele wedstrijd en wist ik alsnog terug te komen in de tweede set. Uiteindelijk wist ik de tweede set nog in de tiebreak te winnen met 9/7 nadat ik een matchpoint weg had gewerkt. Het binnenhalen van de tweede set zorgde er echter niet voor dat de fransman opgaf. In de derde set kwam ik wederom achter, 1/4. Opnieuw wist ik mezelf bij elkaar te rapen en met nieuwe ballen, na wederom een ballenwissel, de wedstrijd om te draaien. Ik ging minder fouten maken en won bijna elk punt aan het net. Na 2uur en 47minuten wist ik het matchpoint binnen te halen na een hele lange rally. Ik won de derde set 6/4 en hiermee is mijn eerste ATP-punt een feit!

De statistieken van mijn wedstrijd en het matchpoint zijn hieronder te vinden.
Mats.

Matchpunt


Klik op het artikel om het beter te lezen.


Heren enkel: 2e ronde hoofdschema verloren.Justs Jakovlevs: Current Singles Ranking - / Career High Singles Ranking -
Evgenii Barbarin: Current Singles Ranking - / Career High Singles Ranking -
Andrea Guerrieri: Current Singles Ranking 1179 / Career High Singles Ranking 912 (17/10/2016)
Francois-Arthur Vibert: Current Singles Ranking 876 / Career High Singles Ranking 591 (17/09/2012)
Patrik Brydolf: Current Singles Ranking 1587 / Career High Singles Ranking 523 (15/08/2011)
Terug
Gravel