Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
ITF Luzern Junior Competition - Luzern wk 37
 

Ik ben samen met mijn trainer Bram Renders naar Luzern in Zwitserland gereden om daar een ITF toernooi te spelen. Ik had een wildcard gekregen voor de kwalificatie gekregen, wat wil zeggen dat ik zaterdag pas hoefde aan te treden.

De eerste ronde kreeg ik een bye en moest in de 2de ronde spelen tegen Alexander Hager (GER). Ik speelde redelijk goed en won deze wedstrijd met 6-2 3-6 6-1. Om het hoofdtoernooi te bereiken moest ik nog een ronde winnen. In de 3e ronde van de kwalificatie speelde ik tegen Rick Staal (SUI), maar helaas speelde ik niet goed en verloor met 6-4 6-2.

Gezien de goede prestaties mocht ik van de toernooi organisatie aanvragen om als Lucky Loser alsnog deel te mogen nemen aan het hoofdtoernooi. Dit lukte en ik werd samen met 2 andere luckyloser’s toegelaten voor het hoofdtoernooi. Zo moest ik op maandagmorgen tegen Loic Payraudeau (SUI) spelen. Ik had deze wedstrijd goed en slim gespeeld en won zo de eerste ronde van het hoofdtoernooi met 6-3 7-6. Ik dacht dat ik nu mijn eerste ITF-punten had binnengehaald, maar helaas moest ik hiervoor, gezien de grootte van het schema en het type toernooi, 2 rondes winnen.

Ook had ik op maandag nog een dubbel gespeeld met Pascall Nicholls (SUI) (zie foto). We speelden een goede dubbel tegen de Zwitserse kampioenen tot en met 16 jaar. Helaas verloren we deze wedstrijd nipt met 6-4 6-4.

De 2e ronde van het hoofdtoernooi moest ik op dinsdag spelen tegen de 4e geplaatste Gabriele Moghini (SUI). Ik maakte te veel fouten om van deze jongen te winnen, 1-6, 2-6. Hier eindigde mijn zeer geslaagde week in Zwisterland!
Mats.

ITF Luzern - dubbel

Terug
Gravel