Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Nat. Ranglijsttoern.** Tennisschool Henk van Hulst wk 53
 
Ik ben het nieuwe tennisjaar goed begonnen en heb op eigen bodem de titel in de wacht weten te slepen in de HD1 samen met Bart Stevens, te Valkenswaard.

Om de finale te bereiken moesten we in de eerste ronde afrekenen met Frank van Gils en mijn andere dubbelpartner van het afgelopen seizoen Phillipe Drouen. Deze wedstrijd wonnen we met 7/5 6/3. In de tweede ronde wonnen we vrij makkelijk van Joost de Wildt en Wisse Jonker, namelijk met 6/0 6/3.
Door deze overwinning kwamen we in de halve finale tegen de als 2e geplaatste Yannick Zenden en Max Wenders. Het was een erg spannende wedstrijd die uiteindelijk resulteerde in een revanche op de verloren finale in Zeist. We wonnen deze wedstrijd met 6/2, 3/6, 7/6. In de finale was het nog spannender en kregen onze tegenstanders, Kevin Schimmel en Ruben Konings, enkele matchpoints bij een stand van 4/6, 6/2, 4/5, 15-40. Toch wisten we de wedstrijd nog te kantelen en deze matchpoints weg te werken. Nadat we deze game nog wisten te breaken kwamen we in een flow en gaven we geen punt meer af. Doordat we 12 punten op rij wonnen wisten we dus nog te winnen met 7/5 in de beslis sende set. Met deze overwinning is de eerste dubbeltitel van 2016 een feit!

Ook nam ik deel aan het Heren Enkel toernooi in Valkenswaard. Hier wist ik de eerste 2 rondes te winnen met 6/1, 4/6, 6/2 en 6/3 6/3. Daarna verloor ik na 3 close sets van routinier Bart Beks (3e geplaatst). Nadat ik de eerste set verloor wist ik me goed te herpakken in de 2e set en deze makkelijk naar me toe te trekken. Helaas kon ik dit niveau niet vasthouden en ging de derde set met 4/6 verloren.
Al met al een geslaagd toernooi met het bereiken van de kwartfinale in de single en het winnen van het dubbeltoernooi, waarmee ik zowel in de dubbel (40e) als in de enkel (65e) mijn hoogste ranking op de Nederlandse ranglijst behaald heb tot dusverre. Hopelijk kan ik deze lijn doorzetten in de rest van het jaar!Mats.

Toernooi feitjes...
Voor de sponsoren op de auto veel aandacht op
Facebook bij Tennis Passie met 7.340 volgers. De auto
diende zelfs tijdelijk als omslagfoto.....M'n schoenen waren na een weekje toernooi weer
aan vervanging toe....
Terug
Gravel